Ekonomi

Barclays Lufthansa’nın Notunu Yükseltti, Hisseleri ‘Orta Derecede Fiyatlandırılmış’ Olarak Nitelendirdi

Barclays’teki finansal analistler Çarşamba günü Lufthansa (DLAKY) hisse senedi değerlendirmelerini ‘Eşit Ağırlık’tan ‘Fazla Ağırlık’a yükseltirken, havayolunun ilk çeyrek sonuçlarını inceledikten sonra hisse senedi için hedef fiyatı hisse başına 7,30 Euro’dan 9 Euro’ya yükseltti.

Barclays, ilk çeyrekteki iş gücü zorluklarının şirketin faaliyetlerini etkilediğini kabul etmekle birlikte, şirketin 2024 yılının tamamındaki kazanç tahminlerinin gerçekçi olduğunu savunuyor.

Barclays, “İlk çeyrek sonuçlarıyla birlikte açıklanan revize edilmiş kazanç tahmininin 2024 mali yılı için gerçekçi bir beklenti düzeyi oluşturduğuna inanıyoruz” dedi.

Finans kuruluşu ayrıca şunları da belirtiyor: “Lufthansa yakın zamanda yer ve kabin personeli, Austrian Airlines’ın kokpit ve kabin ekibi ve Eurowings’in pilotları ile iki ila üç yıl süren iş sözleşmeleri imzaladı. Bu gelişme grev olasılığını azaltmış görünüyor.”

Ayrıca Barclays, şirketin sektördeki en güçlü bilançolardan birine sahip olduğunu ve hesaplanan net varlık değerine göre %65 iskonto ile işlem gördüğünü belirterek, hissenin cazip bir şekilde fiyatlandırıldığını düşünüyor.

Barclays, “Değerlemeyle ilgili bu faktörleri göz önünde bulundurarak, havayolu hisselerinin kazanç momentumuyla hareket ettiğini düşünüyoruz,” diyor. “2024 yılının ilk yarısına ilişkin mali sonuçların, sınırlı koltuk kapasitesiyle birleştiğinde mevcut koltuk mili başına olumlu gelirle sonuçlanması beklenen yaz sezonundaki güçlü taleple desteklenerek olumlu olacağını tahmin ediyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir insan editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu