Haber

CHP’de ‘Çankaya’ krizi: Adaylar ortak metin hazırladı

31 Mart yerel seçimleri için çok sayıda adayın başvurduğu Ankara’nın Çankaya ilçesinde CHP’nin adayların atama yoluyla belirleneceği iddiası kriz yarattı.

Belirlenen süre içerisinde adaylık başvurusunda bulunmayan kişilerin aday gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan bazı Çankaya Belediye Başkanı Adayları, Genel Merkeze sunmak üzere ortak metin hazırladı.

Açıklamada, “Partimizin yayınladığı genelge ile yerel yönetimlerde aday adaylığı için son tarih 5 Aralık 2023 olarak belirlenmiş olup, bu tarihten sonra aday adaylığı başvuruları kabul edilmemiştir.” ifadelerine yer verilen açıklamada, ” Partimizin tüzüğü ve söz konusu genelge adaylık başvurusunda bulunmayanların aday olarak atanmasını engellemektedir.” teşkil. “Partimizin mevzuatı, partimizde herhangi bir unvanı olsun veya olmasın, tüm parti üyelerimiz ve her düzeydeki tüm parti organları için bağlayıcıdır.”

“Hem ülkemizde hem de partimizde son yıllarda hukukun ve demokrasinin sürüklendiği durum, yerelde ve partide iktidar olabilmek için partide hukukun ve demokrasinin etkin hale getirilmesi için bir anlayış ve yönetim değişikliğini zorunlu kılmıştır. Ülkenin yönetimi.”

“Değişimin gereği olarak partimizin kurumsal kimliğini dikkate alarak hareket etmek yerel seçim başarısını doğrudan etkileyecektir. Partinin kurumsal kimliğine bağlı kalmak, parti mevzuatının yanı sıra parti geleneklerinin de bir gereğidir ve bu nedenle adayların, adaylık başvurusunda bulunanlar arasından belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca Parti yönetim organlarının, Partimizin tüzüğü olan parti tüzüğüne ve yayımlanan ilgili genelgeye bağlı kalarak adaylık başvurusunda bulunanlar arasından aday belirlemesi yasal bir zorunluluktur. Adayların bu şekilde belirlenmesi örgütsel motivasyonu ve seçime katılımı da artıracaktır. Adayların adaylık başvurusunda bulunanlar arasından belirlenmesi aynı zamanda parti içinde bu konuda eşit rekabetin sağlandığı, hukuk ve demokrasinin tam anlamıyla yaşandığı, dolayısıyla ifade değişikliğinin uygulama alanı bulduğunun da göstergesi olacaktır.

‘HUKUKA VE ÇALIŞMAYA DİKKAT EDİLMELİ’

Parti mevzuatına uyum, Partide yönetime ve yönetim anlayışına olan inancı doğuracaktır ve Partimiz yönetiminin hukuka uygun hareket etmesini, demokrasinin uygulanmasını, alınan kararların doğru olmasını beklemek hakkımızdır. adil olacaktır ve hiçbir üyemiz herhangi bir nedenle farklı muamele görmeyecek veya bir diğerinden üstün görülmeyecektir. yaparız. Dolayısıyla hukuka ve emeğe uygun olarak yapılacak bir atama Çankaya’daki yerel seçimlerde de başarının garantisi olacaktır.”

(HABER MERKEZİ)

birecikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu